Polkagris Cupcakes!
Bakade Polkagris cupcakes och serverade på familjemiddagen i söndags och syrran ville ha receptet så jag lägger upp det här.
Receptet på muffinsen kommer ifrån 7 sorters kakor men jag har gjort lite ändringar i det.
Polkagriscupcakes
Ugn 200*c ca 15 st
Till Muffinsen
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl Vetemjöl
1,5 tsk vanillinsocker
1 kryddmått salt
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära (kan uteslutas)
0,5 tsk bakpulver
Några droppar citron
Till Glasyren
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
1 paket polkagrisar (more or less)
Smält matfettet och låt det svalna .
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist I matfettet. Fördela smeten I muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Låt muffinsen svalna innan du smetar på glasyren.
När jag gör glasyr brukar jag alltid köra efter smak och känsla så jag använder inte exakt lika mycket av det som står i receptet.
Börja med att röra i smöret så att det blir lätthanterligt, men ej smält. Rör ner florsocker, vaniljsocker och citronsaft så att det blir krämigt. Smaka gärna av. Vispa i philadelphiaosten. Om du vill att glasyren ska stelna lätt så kan du ha i mindre philadelphia. Lägg polkagrisarna i en plastpåse och krossa dem med en klubba eller mot en bänk så att det blir som ett pulver. Det gör ingenting om det blir lite större itar över. Dessa kan användas som garnering.
Häll i en del av polkagrispulver, rör om och smaka av. Om du tycker glasyren är för lös är det bara att ha i mer florsocker.
Smeta på glasyren på muffinsen och garnera med polkagrisbitar över.
Du har inte glömt nåt, typ MJÖL????